Конкурентни фирми си крадели модели на булчински рокли

За бум на кражби в родната мода, алармират от Националната камара по мода, съобщава в свой репортаж БНТ. Най-много нарушения очаквано били констатирани в Асеновград, заради голямия брой фирми, предлагащи булчински и абитуриентски тоалети.

Честа практика е показаната на витрина рокля - уникат да бъде изкопирана от конкурентна дизайнерска къща. За да спрат действията на нелоялната конкуренция, една от най-старите модни къщи в Асеновград дори е готова да остави витрините си празни, съобщава още БНТ. Изложена на показ, една модна колекция може да бъде снимана и прекопирана на момента.

"Много често ми се е случвало да махам модел от витрината и да слагам по-обикновен. Другите неща, които са по- интересни, гледам да са по-навътре. Нашата къща е с камери и като пуснем на следващия ден камерите, почти всички от конкуренцията обикалят", разказва моделиерът Ели Сияна. Според нея кражбите на модели са зачестили през последните години заради нарасналия брой фирми, които предлагат сватбени тоалети: "Много работници, работили при нас, работят няколко години, вземат ти моделите, от там си отварят фирма. Когато бяхме 2-3 фирми, нямаше кражби и се работеше много по-лесно и са срамуваха да ти откраднат модела."

От бранша признават, че се чувстват с вързани ръце. Единственият начин, по който могат да противодействат на нелоялната конкуренция е да работят по все по-нови модели и да използват по-качествени материи.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини