Оскарите наближават, а звездите губят добрия си вкус

Деня на „Оскар”-ите е може би най-звездният миг за звездите, които ще разходят тоалетите си по червения килим. Пък ако може да вземат и една статуетка...

Обикновено здравомислещи звезди губят всякакво чувство за стил на голямата вечер в Холивуд, пише БГНЕС. Фантазията им може да се развинти от копринени къдрици, смешни шапки, до декоративни лебеди.

В чест на наградите този уикенд уважавани стилисти подбраха най-големите модни грешки на червения килим на Оскарите. Списъка започва със Сара Джесика Паркър, която през 2010 г. избра безформена сатенена торба на Шанел.

Доста разочароваща беше и Шер през 86-та с визия в стил "Да живее Лас Вегас". 

66-годишната звезда може съвсем оправдано да се състезава за най-стряскаща визия не само на Оскарите, а въобще. Черното нещо върху нея е по дизайн на Bob Mackey и е подходящо за някое от сценичните й и шантави превъплащения, но не и за елегантен подиум като наградите на актьорската гилдия.

През 1993 г. Упи Голдбърг изглежда се беше вдъхновила от Шрек или той от нея, тъй като звездата се разходи в "сополено" зелено цели осем години преди анимацията да излезе на екран през 2001 г.

Страховито съчетание на червен килим, пижама и опит за създаване на класическа царска визия. Чаровната Упи никога не се е славила с впечатляващ усет към модата, но това вече надминава и най-лошите ни очаквания от нея и стилистите й.

Колежката й от екран Кейт Хъдсън също показа липса на вкус на килима през 2001 г.

Кейт ни е любимка по начало. Има страхотно излъчване и напоследък демонстрира прекрасна форма и усет към елегантната визия. Но по време на Оскарите през 2001-а актрисата съвсем не нацели подходяща визия. Някак ще преглътнем прическата й, но роклята е лишена от всякакво очарование и вкус.

Селин Дион (1999)

Със сигурност целта на гласовитата изпълнителка е била да остави силно впечатление със запомнящото се сако, облечено на обратно. Идеята не е лоша, но изпълнението е! Стилистите й не са се постарали особено.

Деми Мур (1989)

Много е рисковано да се опиташ да превърнеш обикновения къс клин в адекватно допълнение към вечерна и натруфена одежда за червения килим. Грандиозен провал на онзи, който е дал идеята за визията на актрисата по време на Оскарите през 1989г.

Фейт Хил (2002)

Красивата блондинка успя да постигне две неща с визията си през 2002 година – да подчертае пищните си форми и да стресне модните критици, появявайки се на червения килим с релефна рокля в цветовете на дъгата.

Джина Дейвис (1992)

Странният избор на рокля на актриста ни навежда на мисълта, че е искала да се пошегува със себе си и наложената на сила грандиозност на събитието Награди Оскар. Но ако наистина й е допаднала тази визия, значи трябва да поемем дълбоко въздух и да запазим самообладание.

Ума Търман (2004)

Млекарка от Алпите бе другото име на Ума Търман по време на Оскарите отпреди 9 години. Роклята е дело на иначе превъзходния дизайнер Christian Lacroix. Интересен е коментарът на актрисата по повод тоалета, направен известно време след наградите – „Изглежда, че не я бях облякла правилно“. Хмм...?

Бьорк (2001)

Ексцентричната певица води в класацията за „Най-зле облечена на Награди Оскар“, но на нея й го прощаваме, защото Бьорк си е просто едно талантливо и много шантаво исландско момиче, на което и този злочест лебед й отива.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини