Приемат документи за финансово подпомагане за ин витро

Започна набирането на документи на кандидати за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция, съобщиха от Община Асеновград. Ще се подпомагат съпрузи или лица, живеещи на съпружески начала.

Формуляри могат да бъдат намерени в Инфоцентъра и на сайта на община Асеновград.

Документи ще се приемат на три етапа:

  • до 29 март

  • 1 април - 28 юни

  • 1 юли - 30 септември

Ще се финансира само по един опит на одобрените двойки в рамките на текущата година. Това не ограничава правото и възможността да кандидатстват и за финансово подпомагане от Фонда за асистирана репродукция.

Сред критериите, на които трябва да отговарят кандидатите, са да са български гражданин, да имат адресна регистрация на територията на общината през последните 3 г., да нямат парични задължения към държавата и асеновградската хазна, да са с непрекъснати здравноосигурителни права, да не са криминално проявени, да е налице доказана необходимост от лечение на безплодие. Всичко това трябва да се удостовери със съответните документи.

Списъкът с одобрените двойки, както и размерът на отпуснатата сума (до 2000 лв.), трябва да получи одобрението на ОбС.

При настъпване на бременност, подпомогнатите лица ще трябва да предоставят информация на Общинската комисията за целите на статистическо проучване.

К.Нешева

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини