Децата ни били неграмотни. А политиците? Или как се пише от името на екскмет

На редакционния имейл на Asenovgrad.NET бе получено писмо, което решихме да не коментираме, а да предоставим в пълния му вид на нашите читатели. Към прикачените файлове има и такъв, където авторът, който и да е той (писмото е подписано от Петко Калев), си е направил труда да ни посочи всичко подразнило го в червено (в случая огромен брой граматически и стилистични грешки). Ще го пропуснем, предвид убедеността ни, че нашите читатели са грамотни хора и могат сами да видят за какво става дума. Видимо от адресите, писмото е изпратено и до други медии. Изводите и коментарите оставяме на вас:

"Аз специално се хванах за главата, като отворих документа, ако изобщо може да бъде наречен такъв, публикуван преди ден в една асеновградска Фейсбук група. И понеже го е качил действащ общински съветник (от ГЕРБ) и понеже излиза от името на бившия кмет на Асеновград и настоящ заместник-областен управител на Пловдив (д-р Христо Грудев), не можах да си спестя реакцията. Тъй като подозирам, че е възможно да го свалят скоро, ако евентуално усетят глупостта и наивитета си, Ви снимах "документа". Няма пък изобщо да коментирам от какъв зор се качва и прави публично достояние точно сега, 2 месеца преди изборите, и защо се припомнят неща отпреди 3, че и повече години, сякаш асеновградчанинът е малоумно същество, което не помни и не знае кой, какво, как и защо е правил. Дали ще обърнете внимание на това, което пращам, разбира се, е Ваш и на редакциите Ви избор. Но моето лично мнение е, че подобна неграмотност и простотия трябва да бъдат публично оповестени, дори развени пред обществото, за да се знае какви хора стоят на челни позиции в градове, общини и в държавата ни. Мен като, кореняк станимаклия, ме хвана срам, че очите ми видяха подобна гавра с българския език и то от името на високопоставен човек. Представете си срама, който брах, предвид че съм извън града, когато отворих лаптопа и влязох във Фейсбук пред мои колеги от тук. В момента дори ме бъзикат как е възможно такова.....НЕЩО (не знам как вече да го нарека) и толкова ли сме прости в Асеновград... Всъщност питам се и дали изобщо д-р Грудев знае, че има такъв "документ", носещ неговото име...Ако не знае, ще е по-добре, защото, дори и да не го е писал той, но да е дал съгласието си, срамът е голям. Ето и линк към групата http://www.facebook.com/groups/156959871069907/"

*Заглавието е на Asenovgrad.NET. Потърсихме профил във Фейсбук на името на Петко Калев, но такъв не открихме. Въпросната група обаче е от т.нар. отворен тип, което я прави видима за всички, дори и да не са нейни членове.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини