Да помогнем! Боряна от Пазарджик е с рядка болест и се нуждае спешно от лекарства

29-годишната Боряна Лазова от Пазарджик, която през февруари разказа пред медиите в Пловдив как се живее с муковисцидоза и сподели, че не празнува рождените си дни след 18-та си година, от неделя се чувства обречена.

Тя е приета в Университетската болница в Пловдив с тежка инфекция и има спешна нужда от медикаменти, за които обаче няма достатъчно средства. Общата им стойност е около 6 200 лева.

На Фейсбук страницата на кампанията "Муковисцидоза-да добавим живот" има пълна информация за Боряна и заболяването й, както и за медикаментите, от които се нуждае за стабилизиране на състоянието й. Това са антибиотици и витамини, които не се поемат от Здравната каса и болните с муковисцидоза се налага да доплащат, тъй като са много скъпи и в дози, различни от предписваните за друг тип белодробни заболявания.

Публикуваме ги и тук:

- ИЗОПРИНОЗИН табл. 500 мг. * 50 (38.00 лв.)- за 1 месец. Използва 3 опаковки и половина,което излиза на семейството й 136,80 лева.

- AquADEKs- 100 лева на месец.

- ФРЕЗУБИН ОРИГИНАЛ 200 мл(x2 на ден=24 лв.)=744 лева

- нубалаизер с маркуч и филтри на Пари Бои Н- 150 лева

- ACC600 x2 на ден (за 10 дена - 16 лв.)= 48 лева

- Меронем за 14 дена п 6 г. на ден = (зависи откъде ще се достави, но стига до 4 950 лева)"

Отделно, кислородният концентратор, за който Боряна написа писмо до Община Пазарджик преди 5 месеца и получи отказ чак сега, броени дни преди да постъпи в болница, струва между 1 600 и 2 300 лева, по нейни данни. Преди дни се появи информация, че той вече е закупен от частно лице и предстои да бъде доставен.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини