ТЕЛК започва работа на новия си адрес

ТЕЛК в Пловдив възстановява регулярната си работа на новия си адрес в сградата на РЗИ на ул. "Перущица" 1. Лекарите от 7-те експертни комисии ще преглеждат пациентите, които са поканени с писма и по телефона за освидетелстване на 9 април, съобщи шефката на ТЕЛК д-р Райна Ангелова, цитирана от радио Пловдив. Вече всеки състав разполага със самостоятелно помещение. В едно от тях се намира и картотеката на инвалидите. Стълбището е пригодено за хора с увреждания, а във фоайето има удобна чакалня за пациентите.

От всички 7 експертни комисии в Пловдив 5 са общи, а 2 са специализирани, като очната обслужва пациенти от 6 области в Южна България - Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Старозагорска, Хасковска и Кърджалийска, а в психиатричната се освидетелстват болни от 3 региона - Пловдивски, Пазарджишки и Смолянски.

До преместването се стигна, след като община Пловдив обяви, че си взима сградата на ул. "4 януари" N 36, където се помещаваше ТЕЛК. На пациентите, които трябваше да минат през комисиите между 1 и 8 април, когато се изнасяха работещите в комисиите, бяха изпратени писма с нови дати за прегледи в рамките на април, припомня още радио Пловдив.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини