„Фитнес за женската душа” в Асеновград

Двадесет и една жени разказват неразказани никому досега истории за себе си в книгата на Събка Дякова-Чехович.

Асеновградчани имаха удоволствието да се срещнат очи в очи с нашумялата писателка Събка Дякова-Чехович, автор на „Фитнес за женската душа”. Психолог по професия, тя решава да се пробва на писателското поприще едва преди 3 години. Харизматичната й личност предразположи гостите в Градската библиотека към непринуден разговор - те не само имаха възможност да научат много за нея, за пътя и творчеството й, но и да участват в интересен и забавен диалог.

Събка посрещна гостите си с кутийка, от която всеки можеше да изтегли своето късметче. Всъщност това бе нейният необичаен подход към запознаване със съдържанието на книгата - за късметчета бяха записани заглавия на 21-те разказа в книгата. Така "съдбата" насочи всеки към определен разказ, за който авторката каза по няколко думи. Говори още за мечтите, за личностното развитие, за емоциите, които вълнуват всеки, с две думи - за душата, и най-вече, разбира се, за тази на Жената.

Тези от присъстващите, които вече бяха прочели книгата, дойдоха като нейни почитатели, а останалите си тръгнаха като такива. С обещание за следваща книга и повторно гостуване Събка Дякова-Чехович си тръгна от Асеновград, приятно изненадана от мъжкото присъствие на срещата, което, по думите й, било ненадминато. Гостуване на авторката на „Фитнес за женската душа” в Градска библиотека бе част от програмата за Дните на книгата.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини