200 души и повече уши на протест с "Цецомобил". Преглед на печата

„Труд": 200 души и повече уши на протест с "Цецомобил"

Стотици изкуствени уши бяха издигнати вчера по време на протест пред Съдебната палата в София срещу нерегламентираното подслушване.

Ушните миди бяха различни по форма и големина.

Обикновено те бяха носени от граждани, които по този начин искаха да покажат, че са против МВР да ги подслушва. "Две хубави уши, душата на ченге" и "Цецо (б.р. - бившият вътрешен министър Цветан Цветанов), прибери си антените" бяха част от лозунгите на протестиращите. Демонстрацията започна в 11,00 - в часа и на обичайното място за неделните протести на ВМРО.

„Стандарт": "ЛУКойл": Лицето Танов ни заплашва

"Лицето Танов" в личен и надлежно регистриран разговор с "ръководителя на Лукойл Нефтохим Бургас" си позволява да обвинява компанията в нарушения на законите на България, некоректно отношение към Агенция "Митници" и самия себе си, както и да заплашва компанията със саморазправа. Това гласи съобщение на "ЛУКойл" до медиите.

„Новинар": Янев посочи Р. Овч. за кукловод на енергийната мафия

Лидерът на РЗС Яне Янев призова главния прокурор Сотир Цацаров да действа бързо в борбата срещу енергийната мафия. Партията вече е предоставила няколко папки на прокуратурата.

"Искаме да започнете с истинското лице на БСП, с Румен Овчаров, който е кукловодът на енергийната мафия, искаме да започнете от него, г-н Цацаров. България губи 5 милиарда лева годишно, заради корупционни практики", обърна се той към обвинител №1.

Янев заяви, че Румен Овчаров е един от виновниците за състоянието н енергетиката. Според него откраднатите пари в енергетиката са достатъчни за увеличаване на социалните плащания в следващите години. Янев беше преизбран за лидер на РЗС.

„24 Часа": Великденската трапеза - по-скъпа от миналата година

Великденската трапеза ще бъде с поне 15% по-скъпа от обикновено, прогнозират експерти две седмици преди празниците, съобщи bTV.

Въпреки, че „златните яйца" от миналата година ще бъдат по-евтини сега, цените на основните хранителни продукти бележат ръст.

И макар вчера двама министри да поискаха замразяване на цените за празниците, това едва ли ще се случи. Основните хранителни продукти са поскъпнали на годишна база.

С близо 30% са поевтинели яйцата на годишна база. Оранжерийните краставици и домати също ще ни излязат по-евтино.

„Дума": Опашки за предаване на пластмаса и получаване на книги

Невиждани опашки се извиха вчера на столичния площад "Славейков", където се събраха десетки желаещи да предадат пластмасови отпадъци, срещу които да получат безплатна книга.

Хора на различна възраст, придружавани от деца, също носещи големи торби с пластмасови чаши, чинийки и други опаковки, се наредиха покрай запечатания фонтан на площада, за да получат безплатен талон за над 35 заглавия.

Подобна опашка, но вече на сдобилите се с талонче, се беше наредила на тротоара пред близката книжарница, където всеки привърженик на разделното събиране на боклука можеше да вземе желаното четиво в хартиен или електронен вариант.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини