78-годишен димитровградчанин олекна с 3 000 лв. заради телефонни измамници

78-годишен димитровградчанин "пострада" от телефонни измамници, казаха от пресслужбата на полицията в Хасково. Непозната жена позвънила в дома на пенсионера и му съобщила, че внукът му е виновен за пътен инцидент, но е и пострадал в катастрофата.

Измамницата обяснила, че внукът имал счупване на прешлените и се нуждаел от спешна операция, която струвала 3000 лева. Притеснен, възрастният мъж събрал парите и ги предал на непозната жена пред дома си на улица „Гео Милев” в Димитровград. Няколко часа по-късно сигнализирал за измамата в полицейското управление.

По същото време униформените предотвратили друга измама по телефона, пак за сумата от 3000 лева.

В края на изминалата седмица 73-годишен мъж от Димитровград е получил обаждане от мъжки глас, който му казал, че сина му е предизвикал катастрофа в Русия, при което е настъпила смърт.

Парите трябвало да се предадат в 19 часа пред жилището на възрастния мъж на ул. „Цар Симеон”. Заради многобройните полицейски предупреждения, обаче старецът не се хванал на схемата и заедно със своя близка сигнализирали в полицията, с чиято помощ възрастният мъж успял да се спаси от измамниците.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини