10 кутии с димки „чакали“ мача Ботев - Локомотив

Полицията в Пловдив е предприела охранителни мерки за гарантиране на реда преди и по време на футболния мач между "Ботев" и "Локо", който ще се играе днес, 8 май. В охраната на срещата ще участват служители на Областната дирекция на МВР, Специализираните полицейски управления (Жандармерия) Пловдив и София и Специализирани полицейски сили" при СДВР.

На футболната среща, която ще се проведе от 17 часа на стадион "Христо Ботев", се очаква да присъстват около 10 000 зрители, главно фенове на двата отбора.

Феновете на "Локо" ще бъдат съпроводени с полицейски сили от стадион "Локомотив" в Лаута, до стадион "Ботев" и обратно след приключване на срещата. За целта в периода от 15.30 до 17.00 часа и от 18.30 до 19.30 часа със заповед на кмета Иван Тотев частично ще бъде спряно движението по бул. "Източен" (в участъка от кръстовището с бул. "Христо Ботев" до кръстовището с бул. "Княгиня Мария Луиза", и по бул. "Санкт Петербург" (от кръстовището на МакДоналдс до кръстовището с ул. "Лев Толстой".

За нормалното пропускане на зрители в стадиона преди и по време на футболната среща ще бъдат отворени 5 входа за феновете на отбора-домакин, един вход за феновете на отбора-гост и един вход за посетители с клубни карти/транспортен вход.

В деня на срещата до 20 часа се забранява продажбата на алкохолни напитки търговски обекти в близост до стадион "Христо Ботев".

На влизащите в стадиона ще бъдат извършвани стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, както и такива, които са с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия. Забранено е внасянето на пиротехнически средства и други опасни предмети. Всички зрители се призовават да спазват стриктно разпорежданията на полицейските служители. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно съгласно Закона за спортното хулиганство, предупреждават от ОДП.

При проверка днес полицаи намериха 10 метални кутии в стадион "Христо Ботев". Те били поставени на метър една от друга в тревата зад трибуната, предназначена за агитката на гостите. По първоначални данни вероятно става дума за димки. На съдържанието на кутиите ще бъде направена експертиза. По случая е образувана проверка.

Източник: Пресцентър МВР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини