Студент празнува изпит с верижна катастрофа

Фолксвагенът на Месут нацелил кротко изчакващо ауди

Хасковлията Месут Ахмед отпразнува взетия днес изпит в пловдивският университет с верижна катастрофа на Кърджалийска, точно на отбивката за пожарната. Там Месут и тримата му колеги, които пътували с него, не видели чакаща колона автомобили и след късно спиране нацелили задната броня на хасковско ауди. То от своя страна „подскочило“ и ударило стоящият пред него форд "ескорт". За щастие остатъчната сила на удара била прекалено малка за да засегне друг автомобил, чакащ пред форда за ляв завой. От удара най-пострадало аудито, което е с щети по предна и задна броня. Фолксвагенът на Месут е с откачена предна броня, ескорта се разминал най-леко.

Ситуацията била повече от обичайна за този участък от натоварения бул. „Освобождение“. Неизвестен автомобил изчаквал за ляв завой към ул. Македония. Фордът шофиран от Елена Манолова търпеливо чакал отзад, а плавно зад тях спряло аудито на Ивайло Крумов. Младият мъж оставил метър, метър и половина дистанция „за всеки случай“. Оказало се, че това бил „този случай“. „Още от пешеходната пътека по-долу видях, че тоя/Месут/ се е засилил и се почудих дали ще успее да спре“ разказа Ивайло. Чуденето му свършило след секунди когато "Пасата" на студента го треснал отзад. „Изтървах спирачката и ударих колата отпред“ със съжаление допълни Ивайло. Що се отнася до Елена и пътуващата с нея приятелка Мария, двете усетили силен тласък и просто не повярвали като видели, че единствената щета е леко пукната задна броня.

Причинителят на катастрофата не спореше за вината си, но се надяваше, че застраховката щяла да му покрие ремонта. Младежът посърна, като научи че ГО покрива щетите на другите, които той е причинил. Ремонтът на фолксвагена ще е за негова сметка. За негова сметка ще е и бъдещата глоба от поне 100 лв за несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Завършващият студент по "Бизнес администрация" явно ще почне с даване кариерата си в бизнеса.

По любопитен бе коментара на спътниците му на простия въпрос с колко километра са карали. Поне две момчета бяха категорични че: „Не са карали с повече от 50!“. Което наистина е разрешеното за града, макар че за кратката отсечка от първа поликлиника до двете поредни кръстовища по-нагоре, и това да изглежда твърде много.

Г.Христов

Щетите бяха минимални
Най-минимални за предно стоящият форд
Само разправиите бяха големи. Ивайло Крумов/жестикулиращия/ обяснява на Месут/вдясно/ как не трябва да се кара
За Елена Манолова това било първото ПТП и жената още се бореше със шока
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини