Абитуриентите – без колани, но трезви

Абитуриентите-диви, но поне трезви

2 акта и 2 фиша са наложили хасковските полицаи на зрелостници от местни гимназии, вилнели с колите си по улиците. За чест на новопридобилите книжка момченца и момиченца, нито един от санкционираните не си е позволил лукса да седне пил зад волана. Не че в колите е нямало биричка и по-концентрирани питиета, но с тях са си промивали гърлото само седящи на задната седалка. Няма и санкционирани за висока скорост, нито такива за провесване през прозорците или люковете на автомобилите. 

Нарушенията са заради невключени светлини, непоставени предпазни колани и безпричинно тормозене на слуха на минувачите с надути клаксони. Някои от санкционираните са били хванати повторно в същото нарушение и това обяснява актовете, уточни говорителят на МВР Нина Николова. Иначе гореописаните нарушения са за фиш, тоест до 50 лв глоба. 

Полицията се заканва, че във връзка с баловете ще следи стриктно не само за спазване на Закона за движение по пътищата, но и за техническата изправност на автомобилите, платени ГО, винетки и преминат годишен технически преглед. Особено стриктно ще се следи за употреба на алкохол преди и по-време на абитуриентските празници. Въпреки еуфорията, зрелостниците се призовават да проявяват повишено внимание на пътя за недопускане на пътни инциденти. 

Припомняме, че точно по време на абитуриентските празници миналата година, тежка катастрофа почерни випуска на хасковската Природоматематическа гимназия. В нещо на 15-ти срещу 16-ти юни 3-ма зрелостници на гимназията и една 16 годишна, се забиха с джип в дърво на булевард Илинден. Балансът бе един убит и трима ранени.

Г. Христов

За съжаление-и доста непредпазливи/девойката в гръб/
"Големи сме!"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини