Григор Димитров изпада от топ 30 на света

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров ще изпадне от то 30 на света заради слабото си представяне на турнира от серията 250 в Куинс.

През миналата година Григор игра полуфинал в Лондон, но сега отпадна във втори кръг след доста бездушна и слаба игра срещу бившия номер едно в света Лейтън Хюит. Това доведе до загуба на точки за Григор, който не можа да защити точките от миналата година и сега пред него ще излязат Фабио Фонини, Томи Робредо и Михаил Южни, които през тази седмица имаха по-добри резултати по турнирите. Всъщност Южни стигна до финал в Хале, където се изправя по-късно днес срещу Роджър Федерер. В Куинс пък финалът е между Анди Мъри и Марин Чилич.

Все пак Григор най-вероятно ще бъде поставен за "Уимбълдън", тъй като там, освен ранглистата, се взимат под внимание и резултатите на трева от последните две години.

При жените първата ракета на страната Цветана Пиронкова ще се изкачи с една позиция до 65-ата в света с 940 точки, след като достигна до втория кръг на турнира в Бирмингам.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини