Секс в жегата? Може и да може

Горещниците не са времето да пробвате дали и колко е възбуждащо

И жегата, и сексът не са от вчера. Здравословните съвети по темата през годините са събрани от мрежата.

Лекарите напомнят за опасностите, които застрашават здравето и живота ни при настъпилото горещо време, независимо дали сме на почивка, на работа или у дома. Пийте повече вода, не се натоварвайте, избягвайте да излизате в най-горещите часове от деня, не се излагайте на преките слънчеви лъчи, яжте по-малко и по-лека храна, носете светли дрехи от естествени материи, тъканите да са дишащи... И ако преливате от любовни чувства и помисли - отложете. Сексът е съпоставим с тежко физичеко и психическо натоварване.

Ето и фактите. При температура 20 градуса, при оргазми честотата на сърдечните удари достига до 200 в минута, кръвното налягане скача до 230/130, при нормално от 120 на 80. Жегата прави това истинско изпитание за организма, който е затруднен с топлоотдаването. Или даже по-лошо, застрашен от топлинен удар. Освен това, при температура над 35 градуса представителите на силния пол не винаги имат сили да доведат до край "процеса", твърдят неназовани специалисти по темата. И това си е риск, ако се замисли човек - и за двете страни. 

Мислите за секс в жегата? Не се упреквайте - всички се придържат към необходимия минимум в облеклото, жените по-често разтръскват мокри коси, капчици се стичат по кожата и не са рядкост минувачи тип мис/мистър мокра фланелка. Все пак, по-добре останете си с мислите. Препоръчва се въздържание до възникване на по- благоприятни условия. Ако все пак не търпи отлагане - пренесете ласките под прохладния душ. Ама не твърде прохладен. Отваряме скоба, за да кажем, че рязката промяна на температурата също може да доведе до фатални последици. Така че не пробвайте играта с ледените кубчета. На мъжете над 40 се препоръчва да се отдават на сексуални забавления по-късно нощем и в охладени помещения. Това не го разбираме, всички знаят че правилното време е рано сутрин, но такива са препоръките, срещани най-често в интернет, очервидно визирайки разгорещените купонджии. За дамите се препоръчва да бъдат по-активни и да пазят своите половинки, особено ако са по-възрастни... (има се предвид възрастта на половинките, дамите определено никога не са възрастни).

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини