Орешарски освиркан в УНСС, пя химна в Садово

Областният Венцислав Каймаканов бе следван плътно от пиарката си.

"Изкуших се да присъствам на откриването на новото училище в Садово, защото като финансов министър съм финансирал строежа му". Това каза преди откриването на новата сграда на ОУ "Гео Милев" в Садово премиерът Пламен Орешарски.

И още: "Особено критичен съм към професионалната подготовка на децата, от която се оплакват и работодателските организации. Трябва да имаме добре обучени кадри в различни сфери. А и смятам, че броят на ВУЗ у нас трябва да се редуцира, макар да имаме престижни университети". Министър-председателят добави, че университетите под 10 000 студенти са по-скоро училища и затова трябва да се окрупнят.

Придружен от депутати, зам.-министри и председатели на парламентарни комисии, Орешарски пристигна в малкото градче специално, за да бие първия училищен звънец в обновеното училище. Посрещнаха го областният управител Венцислав Каймаканов, кметът на общината Димитър Здравков, шефът на ОДП Тодор Гребенаров, кметове на общини от региона. Там бе и лидерът на БСП в областта Георги Гергов.

"В следващите 7 г. ще искаме още средства за развитието на образованието. Много е важно сферата да се направи привлекателна за младите учители", каза в речта си пред медии и садовци Орешарски.

За разлика от УНСС, където тази сутрин той бе освиркан при откриването на учебната година, протестиращи, дюдюкащи или подвикващи в Садово липсваха. След церемонията по издигане на трибагреника, местни не пропуснаха да коментират, че всъщност премиерът ни единствен от официалните лица е пял националния химн.

След откриването на учебната година Орешарски остана в читалището. В 15 часа там започна срещата му с кметовете на пловдивските общини. 

Илия Баташки, който, освен че е депутат, е и лекар, заряза официалната церемония посредата, за да окаже помощ на девойка, на която й прилоша.
Петър Корумбашев пристигна сам.
Народният представител и ексгубернатор от ГЕРБ Здравко Димитров и лидерът на социалистите в Пловдивско Георги Гергов.
Кметът на Асеновград и бившето му вице и настоящ шеф на ВиК в Пловдив Манол Генов.
Шефът на Областната дирекция на полицията Тодор Гребенаров бе "на телефона" през минути.
Кметът на Садово Димитър Здравков, дръпна дълга и прочувствена реч, в която благодари на "две правителства и специално на г-н Корумбашев, който си знае защо".
Първокласниците бяха най-щастливи - и заради първия си учебен ден, и заради красивата класна стая.
ГЕРБ-депутатката Силвия Хубенова също уважи откриването на ремонтираното школо.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини