Цацаров: Властта ни затрупва с бумаги. Преглед на печата

„Новинар": Парламентът отхвърли искането за затваряне на границата

Мнозинството в парламента не прие за основателно искането на "Атака" да се затвори границата за чужденци, които търсят убежище у нас. България ще спазва международните спогодби
Затваряне на границата за прииждащите от Сирия бегълци няма да има.
Това решение взеха вчера депутатите от 42-я парламент. С 165 гласа „против" те отхвърлиха искането на „Атака" за недопускане на бежанци у нас. Само националистите подкрепиха предложението си, а 4 души от БСП гласуваха с „въздържал се".

„Стандарт": Цацаров: Властта ни затрупва с бумаги

"Властта затрупва прокуратурата с излишен книжен материал". Това се оплака пред депутатите от правната комисия главният прокурор Сотир Цацаров. Той отчете в парламента работата на държавното обвинение през 2011 и 2012 г. Цацаров даде за пример доклад, който му изпратила спортната министърка, за чието име главният прокурор не се сети. В него били описани резултатите от антидопингова проверка. Обвинител номер 1 обаче й върнал документа с пояснение, че не разбира защо му изпращат тези данни. Министър Мариана Георгиева пък обяснила, че му праща данните заради член в НПК. "Само от възпитание не й обясних на министърката безсмислието на въпросния доклад", коментира още обвинителят.
Цацаров съобщи още, че харчовете за обвинители в различните райони на страната са несъразмерни.

„24 Часа": Пуснаха с подписка тримата задържани от "Напоителни системи"

Софийският районен съд наложи мярка подписка на тримата бивши шефове на "Напоителни системи" ЕАД, обвинени за афера със скрап. Магистратите прецениха, че няма обосновано предположение за оставането в ареста на Радослав Чеглайски, Георги Харизанов, Стайко Ганчев, съобщиха от пресцентъра на съда.
От доказателствата до момента не може да се направи извод, че със сключването на двата инкриминирани договора тримата обвиняеми са нанесли значителни имуществени вреди на дружеството „Напоителни системи". Освен това обвинението не е конкретизирало размера на нанесената вреда в цифра, от което не може да се направи извод за степента на обществена опасност на деянието

„Дума": Журналисти и протестиращи причакваха Токушев на лекция

Председателят на Конституционния съд проф. Димитър Токушев бе причакан от журналисти и протестиращи на лекцията си в Софийския университет вчера. Лекцията на конституционалиста, който е преподавател по история на българската държава и право, бе насрочена за 9 часа в най-голямата аудитория на СУ. Началният й час бе разпространяван в социалните мрежи още във вторник.
В крайна сметка проф. Токушев не дойде на лекцията си, а някои от първокурсниците, които го очакваха, изразиха възмущението си от присъствието на журналисти и протестиращи в залата.

„Труд": Социалисти готови с поправки за пушенето

Войната в БСП за пушенето продължава. Законопроектът за либерализиране на тютюнопушенето е даден за обсъждане на ръководството на парламентарната група. Очаква се до седмица тя да вземе решение и да го внесе в деловодството, съобщи Спас Панчев пред "Труд".
Ако проектът не бъде внесен, ще се обсъжда този на "Атака".
Автори на поправките в БСП са Спас Панчев, Димитър Дъбов, Корнелия Нинова, Атанас Мерджанов, Димчо Михалевски, Добрин Данев, Татяна Буруджиева и Мартин Захариев. Според "Дневник" в тях е записано, че пушенето на стадионите и в обособени зали в летищата ще бъде разрешено.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини