Асеновградчанин спипан да източва банкомат

Снимка: Пресцентър МВР - архив

В 23.50 часа вчера в районното управление е бил получен сигнал за незаконно теглене на пари от банкомат на площад "Николай Хайтов". Пристигналите на място полицаи заловили 25-годишния асеновградчанин Е.М., у когото са намерени 2 магнитни карти. Други 9 карти младежът изхвърлил на земята. При извършения личен обиск в него са открити 1900 лева.

Е.М. е задържан в ареста за 24 часа.

В Пловдив също е заловен мъж с клонирани банкови карти. В понеделник срещу вторник, след получен сигнал, че непознат вероятно манипулира банкомат на бул. "Марица", полицаите от Трето РУП заловили 31-годишния С.Й. При направения оглед намясто са били намерени 11 пластики с магнитна лента от едната страна и изписани цифри на другата страна.

По-късно при претърсване в дома на пловдивчанина са открити и иззети скимер - техническо средство за придобиване на данни от чужди платежни инструменти, поялници, ролки с двойно залепващо тиксо, преносими памети, технически уреди за замерване на напрежение и съпротивление и др.

След 24-часово задържане с прокурорско постановление С.Й. е приведен за 72 часа в следствения арест. Работата по случая продължава.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини