Мащабна полицейска операция след нападението срещу продавачката в София

Засилено е полицейското присъствие в центъра на София след тежкия криминален инцидент, при който 20-годишно момиче беше нападнато и намушкано с нож при въоръжен грабеж в магазин, съобщи bTV. Припомняме, че бе извършен въоръжен грабеж в магазин на столичната улица "Пиротска". При нападението бе ранена с удари с нож 20-годишната продавачка. Извършителят е известен, но все още се издирва. В мащабната операция до момента са задържани над 20 души. В центъра на столицата - в карето между "Пиротска”, Женски пазар и бул. "Мария Луиза", полицаите спират за проверка всички лица, които отговарят на описанието на извършителя. Иззети са записите от камерите в района на престъплението.

Десетки граждани и привърженици на ВМРО се събраха на улицата, където се е разиграла кървавата драма, за да изкажат подкрепата си към семейството на раненото момиче и да се възпротивят срещу потока на нелегални имигранти в страната ни. Зам.-председателя на ВМРО и общински съветник Ангел Джамбазки бе категоричен, че ако до една седмица центърът на София не е изчистен от подобни индивиди, то ВМРО лично ще се разправя с тях.

Слухове за настаняването на сирийски бежанци в бившето ракетно поделение в плевенското село Телиш предизвикаха напрежение сред местното население. В събота жителите на селото започнаха подписка срещу евентуалния лагер, а от понеделник стартират протести и блокада на пътя към поделението. Новината за настаняването на сирийски бежанци обяви кметицата на Телиш по време на традиционния за селото сбор. "Искам да обявя на всички, че от тази сутрин в района на поделението на село Телиш се подготвя бежански лагер от затворен тип", обърна се към съселяните си Нели Дакова. Официална информация за създаването на лагера засега няма. В района на бившето поделение обаче работят екипи на гражданска защита и ВиК, допълни кметицата на Телиш.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини