Борисов вижда Орешарски на власт и през 2015 г.

Бившият премиер Бойко Борисов вижда правителството на Пламен Орешарски на власт и през 2015 г. Тази неочаквана прогноза стана ясна на среща на председателя на ГЕРБ с българската общност в Израел.

Борисов изненадващо пристигна вчера на необявена визита в Ерусалим, за да разговаря със своя „добър приятел“ Бенямин Нетаняху. Експремиерът, който е в отпуск по болест заради операция на крака, се появи, накуцвайки, с шина над коляното. „Най-сериозни проблеми кабинетът на Орешарски ще има през 2015 г., когато ще трябва да се връщат лихвите по взетите сега заеми, с които правителството се опитваше да си купи време“, заяви Борисов пред българските евреи след разгавара си с Нетаняху.

Председателят на ГЕРБ направи аналогия между протестите в България и Украйна, предизвикани според него от „една и съща подмяна на вота и очакванията на хората“. „На власт в София днес са тези, за които пълният хладилник е по-важен от строителството на инфраструктурни обекти“, посочи още Борисов. Той разкритикува управляващите и за увеличените детски надбавки, парите за които трябвало да идат за строежа на детски градини.

Преди това акцент в срещата между българския политик и Бенямин Нетаняху е било доброто сътрудничество в сферата на сигурността между двата десни кабинета. Двамата политици похвалили и резултатите от общите заседания на своите правителства.

„Присъствал съм на много подобни срещи, които често минават протоколно, но тази беше изключително сърдечна. Тя беше продължение на много добрите приятелски отношения между г-н Борисов и г-н Нетаняху, които са започнали още преди двамата да станат министър-председатели. Бяха обсъдени както международните събития в различни точки на света, така и ситуацията в България“, отбеляза ръководителят на българската делегация на ГЕРБ/ЕНП в Европейския парламент д-р Андрей Ковачев, който също присъства на разговорите.
Борисов се видя и с израелския президент Шимон Перес.

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини