Борисов: Аз и Цветанов сме нужни тук, а не като евродепутати

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в социалната мрежа Фейсбук, че нито той, нито заместникът му - Цветан Цветанов, ще водят листа за евроизборите. Според него те ще са по-полезни във вътрешната политика на страната.
Борисов обясни на профила си във Фейсбук, че е важно хората да гласуват на евроизборите, тъй като Европейският парламент представлява интересите на България пред останалите институции на Европейския съюз.

"Там се приема бюджетът, там се кове законодателството на европейско ниво и пряко влияе на нашето ежедневие – какъв роуминг ще плащаме, как да се подпомогнат пчеларите, каква да бъде субсидията за селското стопанство и други", обясни в социалната мрежа бившият премиер.

Борисов подчерта, че е безотговорно да се твърди, че евроизборите са въпрос на вътрешно-политическа борба. Според него това са поредни спекулации пред медиите.

Ето защо Борисов уточни публично, че нито той, нито заместникът му в ГЕРБ Цветан Цветанов, ще водят листи за евроизборите.

"Считам, че не е редно лидерите на една партия, които имат претенции да управляват, да дезертират от вътрешната политика или да се използват имената им, за да бъдат вкарани на тяхно място други хора", писа Борисов.

Преди дни Бойко Борисов обяви, че за ГЕРБ е най-добре предсрочните избори да са през 2015 година, защото тогава партията практически няма да има противници. По думите му обаче това щяло да е пагубно за държавата. Той определи изминалата 2013 като празна година.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини