17 °C

bTV: Росен Петров използва национален ефир за лични цели

Ръководството на bTV разпространи писмо до медиите, в което критикува остро решението на Росен Петров да разгласи влизането си в "България без цензура" от ефира на предаването "Нека говорят". В писмото се намеква, че ще телевизията ще си търси правата по съдебен път и определят поведението на Петров и интервюто му с Бареков като "възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели".

Ето и целият текст на писмото на bTV:

"bTV Media Group се дистанцира от поведението на Росен Петров, водещ на предаването "Нека говорят" на 9 февруари 2014 г., в което той, без да предупреди за намеренията си продуцентите на предаването и представители на телевизията, изчете публично декларация за решението си да влезе в политическия живот.

bTV тълкува случилото се, като възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели. Това е безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва телевизията. Действията на Росен Петров в ефира на bTV в предаването на 9 февруари 2014 г. са изненадващи за ръководството на телевизията.  

Предстои медията и компанията продуцент "Дрийм Тийм Прадакшънс" АД да вземат решение за бъдещето на предаването, като bTV ще потърси правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентът и водещият са се ангажирали.

По отношение на публицистичните си предавания bTV винаги е следвала принципите на безпристрастност и надпартийност. Обективната журналистика е тази, която ще продължи да присъства в ефира на bTV и в бъдеще."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.06.2021

Последни новини