Миков информира президента за грешно отчетен кворум

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писмо до президента на Републиката Росен Плевнелиев, в което го уведомява, че при проверка на стенограмата от извънредното заседание на 11 февруари 2014 г. е установил наличието на явна фактическа грешка. Тя се състои в това, че при извършването на поименна проверка на кворума в пленарната зала е допуснато повторно преброяване на народни представители - веднъж от председателстващия Алиосман Имамов и веднъж - от квесторите в залата.

В резултат на това е изчислен погрешно действителният брой на депутатите, присъствали в залата - вместо 119, е отчетено присъствие на 121 народни представители. Така пленарното заседание е продължило, въпреки липсата на кворум, което поставя под въпрос действителността на гласуването на чл. 58 и следващите от Закона за ограничаване изменението на климата, се казва още в писмото.

Председателят на парламента информира президента, че ще бъде насрочено отделно гледане на тази част от Закона за ограничаване изменението на климата, която е обсъдена след погрешно констатиране на наличието на кворум.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини