Депутат на Бареков вкарва закон за бизнес-ангелите

Двамата депутати, който ще представляват "България без цензура" в парламента, ще внесат два законопроекта - за "Чисти ръце" и Закон за стартиращия бизнес. Напусналия ГЕРБ Светлин Танчев, който стана депутат на ББЦ, подготвя законопроект за подпомагане на стартиращ бизнес.

"Бизнес-ангелите* инвеститори са хит на Запад. У нас също работят, но подкрепят идеите за нов бизнес на лична уговорка. С новия закон те вече ще имат подкрепата на държавата, която ще поема част от риска при провал на инвестицията", обясни идеята си Танчев, цитиран в съобщение на ББЦ.

Бизнес-ангелите ще ползват и данъчни облекчения.

"Има много пари, които са в тъч линията на икономиката, в банки и под дюшеци, които биха могли да влязат в икономиката и нещо да се случи", продължи обясненията си Танчев.

Подкрепа за проекта са готови да дадат и депутати от ГЕРБ, обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той самият е разговарял с тях и те са обещали да гласуват закона на Танчев.

"Имаме най-добрият икономически екип", похвали се Бареков след новото попълнение във формацията.

Вторият законопроект - за операция "Чисти ръце", е бил почти готов и ще бъде внесен от двамата депутати на партията Румен Йончев (напуснал групата на левицата) и Светлин Танчев.
Законът предвижда създаване на агенция, която да разследва политиците на най-висши нива.

Според Бареков, в ГЕРБ има още десетина депутати, които не подкрепят политиката на Борисов и Цветанов и искат да направят своя парламентарна група, с която би могла да работи и "България без цензура".

По думите на Бареков двамата депутати "ще предложат интересни законопроекти и ще стоят в залата да бранят позициите си и да накарат този парламент да свърши някаква работа."

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини