4 г. зад решетките за ревнивеца Тезджан, разпорил корема на жена си

Драмата с прободената от собствения си мъж Фатма се разигра в семейното им жилище на ул. "Искра".

За 4 г. зад решетките влиза асеновградчанът Тезджан Салим. Присъдата на 45-годишния мъж бе издадена от Окръжния съд в Пловдив. Той беше признат за виновен в това, че на 10 юли 2013 г. е направил опит умишлено да умъртви съпругата си Фатма Салим. Двамата са женени от около 20 г., имат и две деца. През по-голямата част от семейния им живот Тезджан бил безработен. За издръжката на семейството се грижела предимно 39-годишната тогава Фатма. Липсата на работа обаче не му пречила да харчи за прищевките си, включително за хазарт, немалка част от приходите на жена си. Същевременно редовно се държал агресивно както към нея, така и към децата. Не само че вдигал чутовни скандали, но посягал и физически. Наред с това, бил обладан от люта ревност към благоверната си. От всички и всичко. Фактически се отнасял с нея като със своя собственост - непрекъснато я контролирал къде и за какво ходи, забранявал и да разговаря с непознати мъже.

На 9 юли около 11.30 ч. семейството седнало в едно от асеновградските кафенета, където останало до около 13 ч. Оттам Фатма тръгнала на работа, а Тезджан, свободен и неангажиран ни с работа, ни с друго задължение, забил със свой приятел в ресторант "Снежанка". След няколко бири, преминал юнашката на ракия. В полезрението му попаднал най-обикновен кухненски нож с дървена дръжка, който обаче му заприличал на подобен, донесен от Фатма преди няколко месеца. В замъгленото му от алкохола съзнание изплувало съмнение, че Фатма е била на някакво място без неговото знание и позволение, където контактувала с неясно кого. За да разреши възникналия, според него, "проблем", той взел ножа и тръгнал да се прибра. В къщи заварил единствено дъщеря си Гюлейха. Фатма все още не се била прибрала от работа. Било около 23 ч. Синът Джанан пък от известно време бил на работа във Великобритания. Още с влизането му на Гюлейха й направило впечатление, че баща й е пиян, както и че в едната си ръка носи нож. Той започнал да я разпитва откъде имат такъв и в тяхната кухня. Обяснението, че е купен от майка й не му се видяло достатъчно и той твърдо решил да изчака Фатма, за да я попита откъде е ножът. Междувременно отправил реплики за саморазправа с майката и щерката под предлог, че "не искал курви" в къщата си. Гюлейха се прибрала в стаята си. Там вече била и баба й Фатма Исмаил, майка на Тезджан. Знаейки за нрава и пиенето на сина си, решила да остане, за да се намеси при необходимост. Малко след полунощ съпругата се прибрала. Още с влизането, виждайки състоянието на мъжа си, усетила, че предстоят неприятности. Успяла само да се събуе и вече й бил посочен донесения отпреди месеци нож, ползван през това време в кухнята им. Трябвало да отговори откъде е, докато сравнява с домъкнатия от ресторанта подобен нож. Фатма обяснила, че го е купила чрез колежка, след което, за да го махне от погледа на полуделия ревнивец, го сложила в мивката. Той обаче поискал да го види отново и жената поставила ножа на плота. Минавало полунощ и Тезджан вече бил убеден, че жена му го лъже. Взел ножа, ползван с месеци в дома им, и намушкал Фатма в лявата част на корема и шията. Чувайки виковете, от съседната стая да окажат помощ хукнали дъщерята и бабата. Благодарение на тяхната намеса, както и на факта, че Фатма била откарана незабавно в болница, животът й бил спасен.

Делото в Окръжния съд бе разгледано по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини