11 с повдигнати обвинения след мащабна спецоперация в Съединение

Снимка: Пресцентър МВР - архив

В хода на полицейските действия, предприети под ръководството на окръжната прокуратура, са иззети близо 2 кг марихуана, суми в различни валути и множество мобилни телефони.

Мащабна полицейска операция бе проведена в края на миналата седмица от служители на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Действията са били предприети под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив по водено в "Криминална полиция" досъдебно производство.

През ноември 2013 г. криминалистите са придобили информация за престъпна дейност на територията на Съединение. Данните сочели, че местни жители се занимават с производство на вещества от амфетаминов тип и отглеждат марихуана, които след това разпространяват в областта. По време на спецакцията, на организирани 8 КПП на входно-изходните артерии на Съединение, са били проверявани всички преминаващи МПС. В града са претърсени общо 33 жилища и постройки и два автомобила.

Междувременно в Пловдив проверки са извършени и в други два апартамента и автомобил. При предприетите процесуални и следствени действия са били иззети общо 1847,152 грама марихуана, две електронни везни, 10 150 лева, 100 евро, 400 щатски долара, два пистолета и боеприпаси за тях. Прибрани са множество мобилни апарати със СИМ-карти на различни оператори, четири лаптопа, два таблета, четири комютърни конфигурации, флаш-памети.

В резултат на специализираната полицейска операция в Окръжна и Районна прокуратура в Пловдив са образувани общо 13 досъдебни производства за държане и разпространение на наркотични вещества, на огнестрелни оръжия и боеприпаси, на неистински парични знаци и печати на различни институции, средства за изготвяне на неистински документи за самоличност.

По случая за срок от 24 часа са били задържани 26 мъже, на 11 от които са повдигнати обвинения и са били приведени в следствения арест за 72 часа.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини