Пожарната: Внимателно с огъня на Великден!

Заради традиционните на този ден масови събирания на хора в църкви, манастири, параклиси и други подобни обекти, в които се провеждат церемонии във връзка с Великден, от пожарната предупреждават да сме особено внимателни. Ритуалите тази нощ са съпроводени с палене и пренасяне на свещи, което значително повишава риска от възникване на пожари, напомнят от там.
Направени са 160 проверки в храмовете в областта като особено внимание е обърнато на условията за успешна евакуация, изправността на елинсталациите и на съоръженията за първоначално пожарогасене.
Най-често срещаното нарушение е било неизвършено техническо обслужване на наличните пожарогасители.
На църковните служители са дадени указания как да ограничат предпоставките за възникване на пожари.

От Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" призовават за внимателно боравене със запалените свещи в църквите и при пренасянето им по домовете. Всяка запалена свещ крие опасност, особено за хората с по-дълги или обемни коси - почти всяка година има жени с опърлени къдрици. "След прибирането си в домовете, не оставяйте свещите да горят без надзор, дори ако сте в съседна стая. Не допускайте децата да си играят със свещите, боравенето с тях да става само с родителски контрол", апелират още от пожарната и напомнят при инцидент по най-бързия начин да се сигнализира на тел. 112.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини