Изнасяме за Китай конфитюр от рози

Българска фирма ще изнася конфитюр от рози за китайския пазар. Договорът беше сключен още през първия ден на българското участие на Международната изложба за храни и напитки SIAL China 2014. Двудневното изложение, което се провежда в Шанхай, ще продължи до до 15 май.

В него участват 17 наши производители на различни артикули от хранителната промишленост -от бонбони и конфитюри, през консерви от риби и месни ястия, сирене и кашкавал, до розово и лавандулово масло, лютеница, биопродукти, и алкохолни напитки.

В авторитетната азиатския изложба България участва за първи път. На изложението има български национален щанд, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия по европроект проект за развитието на експорта.

Повечето то 50 срещи са провели 17-те  български участници в изложението с потенциални партньори. Продукцията с етикет BG  се конкурира с 2 400 изложители от 61 страни от целия свят. Въпреки огромната конкуренция десерт, българско производство, получи и ертификат за иновативен продукт.

Успоредно с участието на българските фирми на SIAL China започна организация на националния ни щанд в следващото издание на SIAL, което ще се проведе в Париж през октомври.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини