Гинеколозите в Окръжна болница ще преглеждат безплатно

В продължение на две седмици акушер-гинеколозите от МБАЛ "Пловдив" ще консултират безплатно пациентки. За посещението не се изисква направление от личния лекар. Кампанията започва в понеделник, 2 юни, и ще продължи до 13 юни, включително. 

"Целта на нашия екип е да подсети жените да обърнат внимание на здравето си, без да се тревожат, че нямат талон за специалист", каза завеждащият на АГ отделението д-р Жорж Пелев. Той припомни, че много жени се отказват от консултация с гинеколог, защото трудно се добират до направление от джипито си. Отиват в кабинета, когато се появят проблеми, а това означава, че вече е станало твърде късно. "Надяваме се да бъдем в помощ и на здравно неосигурените, повечето от които са безработни и не могат да заплатят за консултация в частен кабинет. Вратите са отворени и за бременните жени, които искат да чуят второ мнение за състоянието им", уточни лекарят.

Освен гинекологичния преглед на пациентките ще се взема проба за цитонамазка, с която онкозаболяванията се откриват още в първа фаза. При необходимост ще се правят и ехографски изследвания.

Желаещите да минат преглед трябва да се запишат на тел: 032/905-343 в работните дни между 8 и 12 ч. Прегледите ще се правят в кабинет 32 на четвърти етаж в часовете между 10 и 13.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини