Чобанов намери 225 млн. лв. за Здравната каса

225 милиона лева могат да бъдат осигурени от  държавния бюджет, за да се покрие дефицита в бюджета на Здравната каса.  Това се казва в писмо на министъра на финансите Петър Чобанов, което е  адресирано до министъра на здравеопазването доктор Таня Андреева.

В писмото се казва, че сумата може да се осигури за сметка на намаляване  на разходите на министерствата и ведомствата. От там препоръчват да има  действие и за по-добри мерки, които да водят до контрол върху разходите  и управлението на финансовите ресурси на касата, предаде БГНЕС.

Министърът на здравеопазването Таня Андреева също е изпратила писмо до Надзорния съвет на Здравната каса с искане за преработване на  законопроекта за промени в бюджета на НЗОК.

Тези промени трябва да се  съобразят с препоръките на финансовия министър.

Здравната каса искаше общо 330 млн., за да покрие всички дефицити. Разликата най-вероятно ще се прехвърли за пращане в 2015 г. По-големият обаче е, че Лекарският съюз заяви, че не е съгласен на по-малко от 250 млн. лв. актуализация. Засега не е ясно дали лекарите ще приемат тази сума.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини