Наречен настръхна: Появиха се някакви чужденци, държат се странно, не контактуват с никого

Спешна докладна до кмета на Асеновград с молба за проверка на ситуацията е изпратил кметът на Нареченски бани. От два дни в хотел "Любина" в курортното село са настанени чужденци, които, по думите на кмета Димитър Бакалски, избягват да контактуват с външни лица и се държат странно. Установил е, че до момента няма нито една адресна регистрация на настанени в този хотел. Няма представа и дали сградата има актуален хотелски лиценз пред Общината. За необичайната ситуация е подаден сигнал и на тел.112. "Любина" бил необитаем с  години, след което закупен от адвокат и най-вероятно препродаден на чужденец. Кой е точно той, това официално не се знае до момента. Местните са раздвоени дали да протестират или да проявят съчувствие към новонастанилите се. Според тях, дори да прояват толерантност чужденците, е странно собственикът на хотела да запази пълно мълчание и да не уведоми за действията си местните власти.

Припомняме, че в края на миналата седмица стана известно, че седем семейства сирийци от бежанския лагер в Харманли ще бъдат настанени в апартаменти в наскоро купения и ремонтиран от фондацията на канадския милиардер Янк Бари хотел в Наречен. Затова съобщи Haskovo.NET. Филантропът пристигна лично в лагера за да отведе избраните 35 души. Критерият, по който са подбрани, бил само един - да са многодетни семейства или хора със заболявания. Първото семейство, на което Бари съобщи, че ще пътува за "сърцето на Родопите, където ще имат нов собствен дом", билое младо семейство с четири малки деца. С тях са тръгнали и 3 роднински деца.

Шефът на Агенцията по бежанците Николай Чирпанлиев съобщи, че е фондацията на Янк Бари ще поеме и хонорарите на всички преводачи в бежанските лагери у нас. Грубите изчисления сочат, че необходимата сума е около 10 000$.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини