“Барикадата” при парламента падна

След последното заседание на Народното събрание късно снощи започна премахването на металните ограждания около него, видя екип на Нова ТВ.
Метални заграждения бяха опасли парламента и пазеха народните избраници от масовите антиправителствени протести, започнали през лятото на 2013 г. "Барикадата" на парламента бе подсилена на 13 ноември с черни стоманени заграждения. Така плътните ограждения замениха металните решетки, а десетки полицаи охраняваха изходите на законодателния орган.
С края на 42-то Народно събрание в историята си отиде и стоманената ограда. И докато по време на протестите стотици полицаи пазеха парламента и депутатите, стоейки зад черните огради, то сега едва 5-6 от тях мъкнеха едвам-едвам тежките конструкции.
Площадът пред Народното събрание е свободен, а за жълтите павета и хората, които крачеха по тях по време на протестите, оградата ще остави отпечатък завинаги.
Късно снощи вълнението беше най-голямо в социалните мрежи, където имаше много снимки и видеозаписи на това как махат загражденията.Във "Фейсбук" се появиха съобщения от „Протестна мрежа”, които призовават в 16 ч. да си направят снимка за спомен пред свободната сграда на парламента. Тяхно предложение е детайли от загражденията да се преместят като паметник в градинката на парламента в знак на разделението между властта и народа.

Източник: http://www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини