Протест на ”Напоителни системи” блокира столичен булевард

Протестно шествие под мотото: "Искаме изработените си заплати и бъдеще за "Напоителни системи!" блокира временно столичния бул. "Цар Освободител".
Около 500 служители на дружеството излязоха на протест на площад "Александър Невски", като скандираха "Искаме си парите" и "Оставка", а след това се отправиха към Министерски съвет, съобщиха "Фокус" и БНР. 

Протестиращите носеха различни плакати с лозунги „От бедствия и аварии - 70 млн. лева. За превенцията им - 0 лева.” „Напоителни системи - глад и мизерия”, „Няма да търпим повече бедност и унижения”.

Затворена за преминаващите автомобили бе ул. „Раковски” в участъка от площад „Ал. Невски” до бул. „Цар Освободител”. Шествието се движеше по бул. "Цар Освободител", като движението се регулираше от полицията. 

Пред сградата на Министерски съвет с протестиращите се срещнаха премиерът Георги Близнашки и министърът на земеделието Васил Грудев. Проф. Близнашки увери служителите на "Напоителни системи", че ще бъде направено всичко възможно, те да си получат заплатите. 

Въпреки решението на правителството да отпусне 4,5 милиона лева за заплати, синдикатите не се отказаха от протеста. Светла Василева, председател на синдикалната организация на Федерацията на независимите синдикати към КНСБ заяви, че работниците си искат заплатите, както и гаранция от страна на държавата, че изплащането им, ще бъде регулярно. 

(Очаквайте подробности)
Едночасов протест организират и работещите в "Напоителни системи" в Шумен и Русе, които ще изразят недоволството си и от начина на управление на дружеството и несигурността в системата.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини