Цивилни и военни загинали при обстрел в Донецк (видео)

Бунтовническият бастион Донецк стана арена на най-тежкия артилерийски обстрел от повече от 7 дни, при който са загинали трима цивилни и са били ранени петима.
Повече от дузина сгради в северната част на града са пострадали от артилерийския огън, съобщиха от Донецкия градски съвет, цитирани от БНР и БТА.

Най-сложна е била ситуацията в кварталите до летището на Донецк, където се водиха активни бойни действия. И днес най-ожесточени са престрелките в района на аеропорта, където се издигат стълбове дим.

Трима цивилни граждани са загинали, а петима са били ранени през изминалата нощ.

Седем украински войници пък са били убити късно снощи от снаряд, ударил бронирания им автомобил близо до главното летище на Донецк, съобщи военен говорител, цитиран от Ройтерс. Това е най-големият брой украински войници, убити в един инцидент, откакто на 5 септември влезе в сила споразумението за прекратяване на огъня.

Междувременно президентът на САЩ Барак Обама изключи военна конфронтация между НАТО и Русия заради Украйна.

В интервю за Си Би Ес Обама посочи, че до сблъсък може да се стигне само ако „започнат проблеми“ със страни-членки на съюза.

"Санкциите на Запада способстват за регулиране на конфликта в Източна Украйна", заяви Обама в задочен отговор на руския външен министър Сергей Лавров, който призова за прекратяване на търговската война и „рестарт“ на отношенията между Вашингтон и Москва.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бр
    брат
    0 0
    00:21, 1 окт 2014
    бунтовници а не терористи - браво!
Последни новини