Обстановката в региона и страната

20 жители на садовското село Богданица са били евакуирани поради излизане на водите на местната река от коритото, съобщават от пресцентъра на МВР. Валежите на територията на областта продължават. Няма постъпвала информация за бедстващи хора.

Екип от Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението работи по разчистване на паднали дървета на пътя за село Ситово, община Родопи. 

Затворен поради наводнен участък е пътят Леново - Поройна, съобщават от АПИ. Обходният маршрут е Асеновград - Тополово - Леново. Заради паднали дървета е затворен и пътят Гълъбово - Бяла Черква. 

Затворен е проходът Троян - Кърнаре, местност Беклемето. С верижна техника на МО е била извършена евакуация на 20 души, закъсали там с автомобилите си, осигурен им е подслон. 

По пътя Пещера - Батак - Доспат всички МПС да се движат задължително с вериги, а товарните МПС без ремаркета и полуремаркета. Мярката се налага заради снегонавявания и опасност от падащи дървета. 

В смолянско ременно затворени за движение поради паднали дървета са пътят Лъки - Рожен и път III-8631, в района на местността Момина вода.

Към момента няма въведени забрани за движение на моторни превозни средства по автомагистралите в страната. Преминаването през"Тракия", "Хемус", "Люлин", "Марица" и "Черно море" е без ограничения.

Временно затворени за всички МПС са проходите Златишки, Върбишки, Троянски, Дюлински. За товарни автомобили над 10 тона затворени за движение са Котленски, Твърдишки и Вратник, а за тези с тегло над 12 тона – Предела. Забранено е движението на моторни превозни средства над 20 тона през Айтоски проход. През Петрохан всички моторни превозни средства задължително трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.
Отворени за всички моторни превозни средства са проходите Печинско, Пампорово, Превала, Ришки, Обзорски, Републиката и Рожен.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини