„Серафина“ в царството на драконите

Излезе първата част от новата фентъзи трилогия „В царството на драконите“ на Рейчъл Хартман.

Романът е удостоен с множество отличия, част от които са:

Носител на наградата „Уилям Морис“ за най-добър дебютен фентъзи роман за 2013 година!

Номиниран за една от най-престижните награди за литература – медала „Карнеги“!

Бестселър на „Ню Йорк Таймс“, преведен на 16 езика!

Кристофър Паолини, авторът на една от най-успешните поредици за дракони – тетралогията „Наследството“, казва за книгата: Красиво написана история, която искрено ме впечатли. Нямам търпение да прочета продължението – обожавам драконите, които според мен са най-интересните и сполучливи във фентъзито напоследък!

Близо четиридесет години след дълга и кръвопролитна война хора и дракони съжителстват в мир. Преди да преминат в Горед, царството на хората, драконите са длъжни да приемат човешка форма. Това ги прави слаби и уязвими.

Серафина е на осемнайсет години. Майка й умира при раждането. Отглеждат я баща й – известният адвокат Клод, и чичо й, учителят Орма. Момичето израства без приятели. Единствената светлина, която огрява дните му, е музиката. Серафина притежава ангелски глас и дарба да свири на флейта и клавесин. Тя помага на дворцовия композитор Виридий в подготовката за честването на годишнината от подписването на мирния договор. По повод събитието в Горед се очаква драконовият генерал Ардмагар.

Няколко дни преди пристигането му дворцовите стражи откриват обезглавеното тяло на принц Руфъс. Те смятат, че престолонаследникът е убит от дракони.

Серафина се оказва въвлечена в разследването на убийството. То се ръководи от Лусиън, привлекателния и прозорлив годеник на принцеса Глизелда.

Серафина се влюбва в Лусиън, въпреки че проницателността му заплашва разкриването на собствената й тайна.

Ще опази ли Серафина тайната си? Тайна, благодарение на която притежава необикновената си дарба. Тайна, заради която страни от хората и не си позволява да обича. Тайна, чието разкриване застрашава живота й.

Ще успеят ли Серафина, Лусиън и Глизелда да предотвратят война между драконите и хората?

Рейчъл Хартман е родена в щата Кентъки, но прекарва детството си в Чикаго, Филаделфия, Англия и дори Япония. Въпреки че обожава да пише от малка и по-късно получава бакалавърска степен по американска литература, тя осъзнава, че иска да се занимава професионално с писане, чак на трийсет години. Минават още десет, преди „Серафина“ да бъде издадена, но чакането си заслужава.

Днес Рейчъл живее във Ванкувър, Канада, заедно със съпруга си и домашния им любимец. В свободното си от писане време обича да рисува комикси.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини