„Мартенски вълшебни дни” в Историческия музей

От днес в Историческия музей отворен за посещение ще бъде благотворителен базар, организиран от Дневния център за деца с увреждания в Асеновград. Заедно със своите ръководители, момичетата и момчетата от центъра са изработили красиви мартеници и украшения за наближаващия празник на Баба Марта.

Този път към базара ще се включат и възпитаниците на ЦДГ "Дружба", които заедно с връстниците си от ПГ при училище "Ангел Кънчев", ще представят музикално-поздравителна програма. Към инициативата за благотворителност вече се присъедини и един самостоятелен участник - това е Златка Атанасова. Със свои собственоръчно направени мартеници и мартенски кукли тя ще обогати традиционния базар в подкрепа нуждите на децата от ДЦДУ.

Традицията за окичването на мартеници се свързва с името на хан Аспарух. Според народното предание, българският владетел пръв закичил червено-бели конци на своите войници. Затова Детски театрален състав при читалище "Родолюбие" ще пресъздаде сценично тази легенда с част от децата от ДЦДУ.

Събраните средства ще бъдат използвани за нуждите на децата от Центъра. Откриването на базара е в 14 часа.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини