Тон и половина дарение от варненци пристигна за родопчани в Маданско

 

Близо тон и половина продукти от първа необходимост пристигнаха в петък вечерта в Мадан. Това е вторият бус с дарения за пострадалите от снежното бедствие в родопската община, събрани от жителите на варненския квартал „Аспарухово“, който най-тежко пострада от наводненията на 19 юни миналата година. Пакетите съдържат, брашно, олио, захар, детски храни, консерви, лекарства, перилни препарати.

Дават го от сърце, приемаме го от сърце, всичко става с доброта. Значи, за да обикнеш един човек трябва да го опознаеш, ние с тези граждани от Аспарухово, без да се познаваме обаче се обикнахме, защото сме имали една и съща съдба“, каза зам.-кмет на община Мадан Явор Орлов.

Един от инициаторите на благотворителната кампания – Мартин Златев лично дойде в Мадан, за да връчи поредната пратка от благотворителната кампания „Аспарухово в помощ на бедстващите”.

Той разказа, че в нея са се включили, не само жителите на Аспарухово, но и десетки варненци, дори хора от съседни населени места. Благотворителната кампания приключва, но дарителският пункт в Аспарухово ще бъде отворен отново в случай на нужда.

От община Мадан помощите са раздадени дори в най-далечните населени места, в които снегът все още достига до метър и половина, а пътищата са пробити единствено на главния път. „Гледаме всички откъснати от главния път населени места да получат продуктите от първа необходимост, обобщи Бисер Базеников – служител на общината.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини