Спускаме наполовина знамената пред институциите в знак на траур

Знамената на институциите в България ще бъдат свалени наполовина в знак на траур и съпричастност към близките на загиналите в самолетната катастрофа във Франция
Това каза в началото на заседанието на правителството премиерът Бойко Борисов, като припомни решението Европейската комисия за тридневен траур от днес в Европа заради катастрофата с германския пътнически самолет във френските Алпи вчера. 
При нея загинаха всичките 150 души на борда.

"Бог да прости загиналите", каза още премиерът Борисов. 

Той призова министрите да се съобразят с траура, предаде Дарик. 

В началото на заседанието Борисов се обърна към тях с думите: 

„ЕК обяви тридневен траур, да знаете. Вижте по институции знамената. Бог да прости хората. Имайте го предвид"


"Знамената пред зданието на Европейската комисия в Брюксел ще бъда спуснати в продължение на три дни. Еврокомисията скърби заедно с народите от всички страни. Европа е в траур", заяви снощи официалният представител на ЕК Маргаритис Схинас.

Междувременно френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов заяви, че трябва да се обмислят всички възможности, за да се разбере каква е причината за катастрофата на германския самолет във Френските Алпи, но терористична атака не е най-вероятният сценарий.

В интервю за радио Ер Те Ел той потвърди, че е намерена черната кутия, която записва разговорите в кабината и че тя е повредена, но добави, че въпреки това може да се използва, за да се получи информация, предаде БТА. 

Първоначално френски медии съобщиха, че въпреки повредата от устройството са извлечени записи на шумове, включително от гласове, но по-късно бе уточнено, че тепърва специалисти в Париж ще определят дали записите могат да бъдат използвани. 

Още не е открита втората черна кутия, която записва данните за полета.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини