Екшън пред TV7 за дълг от 7,8 млн. лв. Преглед на печата

"Монитор": Екшън пред TV7 за дълг от 7,8 млн. лв.

Истински екшън се разигра вчера пред сградата на TV7, намираща се на бул. „Цар Борис III" в столицата, заради дълг от 7,8 млн. лв.

Десетки журналисти от телевизията направиха жива верига, за да не позволят на частен съдебен изпълнител (ЧСИ) да влезе и да изземе техниката на телевизията. Оборудването е заложено в полза на фалираната КТБ и е обезпечение по кредит за 7,8 млн. лв., теглен от фирмата-майка на медията „ТВ Седем" ЕАД. Според шефа на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков медията е спряла да плаща

кредита си, а квесторите на КТБ и след това синдиците на трезора 10 месеца са водили преговори с ръководството на телевизията за това как да изчисти дълга си. Заемът не е единствен на медията. Още миналата година лъсна, че общото задължение към КТБ на телевизията е в размер на 289,3 млн. лв., теглени от няколко дружества в полза на TV7.

"Сега": Малтретираното бебе Никол ще се оправи напълно

Малтретираното от акушерката Емилия Ковачева пеленаче ще се възстанови напълно. Добрата новина дойде от болница "Токуда", където Никол бе настанена за лечение след преживяното в "Софиямед". Бебето се подобрява много бързо, показало извършеното изследване с ядрено-магнитен резонанс, съобщи БНР. Заради ударите бебето бе получило масивен мозъчен оток.
Записи показаха как на 17 срещу 18 април през нощта 40-годишната акушерка Емилия Ковачева бие и души 4-дневната Никол, защото плачела повече от другите бебета в отделението и това я изнервяло.
Ковачева е обвинена в опит за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин. В събота Софийският градски съд остави акушерката за постоянно в ареста.

"Труд": Лукарски тушира протест във ВМЗ с по-високи заплати

Министърът на икономиката Божидар Лукарски опита да потуши протестите на работниците във ВМЗ-Сопот с обещание за по-високи заплати.

Работници от предприятието блокираха за кратко Подбалканския път заради забавеното разследване на взривовете в цех на завода в Иганово и притесненията им, че могат да загубят работата си. Складовете в Иганово не работят след двата поредни инцидента с избухнала продукция, изпълнението на поръчките на завода се бави и се очакват финансови затруднения.

"Има достатъчно подписани договори и достатъчно работа, спекулира се с това, че няма пари за заплати, даже има предложение на Съвета на директорите да се увеличат заплатите на работниците от май", обясни Лукарски след заседанието на правителството вчера. Той не конкретизира с колко процента ще бъдат увеличени заплатите, но на няколко пъти подчерта, че става въпрос само за възнагражденията на работниците. Премиерът Борисов е помолил министърът на отбраната Николай Ненчев сапьорите от армията да побързат с разчистването на района на взрива.

"Дума": Трима загинали след катастрофа в Стамболийски

Трима души са загинали, след тежка катастрофа в град Стамболийски, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден в 22.40 часа чрез телефон 112. Според информацията при изпреварване лек автомобил „Ауди" се сблъскал странично с лек автомобил „Хюндай", след което се завъртял на пътя и се врязал в дърво.
В резултат на удара на място са загинали пътници в аудитото - 22-годишен младеж от града и две 19-годишни пловдивчанки. Шофьорът - А.Г., на 23 години от Стамболийски, е транспортиран в болница за оказване на спешна медицинска помощ. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Втората кола е управлявана от 23-годишна водачка, също от Стамболийски, чиято алкохолна проба отчела нулев резултат.

"24 Часа": Борисов: Българите са ненадминати в сферата на информационните технологии

Българите са ненадминати в сферата на информационните технологии. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, по време на откриването на единствената по рода си в Европа технологична лаборатория на най-големият инвеститор в ИТ сектора на България - Хюлет-Пакард, съобщи "Фокус".

"На 8 май откриваме метрото до Бизнес парк - София. Поздравявам и американското правителство и ръководството на Хюлет-Пакард, че избра възможно най-доброто място за инвестиции в Европа. Българите в сферата на информационните технологии са ненадминати.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини