Американка роди собственото си внуче

53-годишна сурогатна майка роди детето на 28-годишната си дъщеря тази седмица.

Новородената Келси се появи на бял свят, благодарение на баба си Трейси Томпсън и майка си Кели Маккисак.

“Беше невероятно”, призна Маккисак, която присъствала в родилната зала. “Да видя раждането на дъщеря си, това бе перфектният подарък.”

Жената и съпругът и безуспешно се опитвали да имат дете в продължение на 3 години.

Малката Келси се родила със секцио.

След третия спонтанен аборт на Маккисак миналата година, Томпсън и предложила да стане сурогатна майка.

“Вярвате или не, но идеята се появи, когато дъщеря ми бе на 13 години”, казва Томпсън. “В тийнейджърските си години, тя ме попита, Мамо, ако не мога да имам свое дете, ти би ли го родила вместо мен. Аз се съгласих, без дори да подозирам, че ще ми се наложи.”

Маккисак също си спомня разговора от детството си, въпреки че не е убедена в повода за него. “Винаги съм искала деца”, казва тя.

Томпсън, която има и 30 годишен син и още едно внуче на 3 години, забременяла през април с един от останалите 4 ембриона от дъщеря и след последния опит инвитро.

“Тя е специална жена”, казва Маккисак за майка си. “Силна е. Не мисля, че много други хора биха се подложили на същото.”

Маккисак и майка и, която живее на едва 20 минути разстояние в град Тексас се отнасяли към случващото се, сякаш бременна е дъщерята. Маккисак придружавала майка си на всички медицински плегледи.

Тя присъствала и в родилната зала, момент, който никога няма да забрави.

Бебето и бабата са добре след раждането. Малката Келси тежи близо 3 кг.

“И бременноста, и раждането бяха специални, нещата не биха могли да се развият по-добре.”, казва д-р Джоузеф Левено, гинеколог в Медицинския център Плано, в който е родено бебето.

Томпсън отдава дължимото на собствения си оптимизъм и на подкрепата от близките, в това число съпругът и Бен, също присъствал на раждането.

“Отношението е много важно. Аз съм позитивен човек, винаги съм била такава. Оставих живота си в ръцете на Бог и той се погрижи за мен.”, казва щастливата баба.

Семейството планира детето да нарича Томпсън с традиционното “бабо”, те ще и разкажат и всичко, което я интересува за специалният начин, по който се появила на света.

“Искаме тя да знае за случилото се и да го приема като нещо нормално. Трябва да осъзнава колко специална и желана е.”, казва Маккисак.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини