Нов проект предвижда единна мобилна мрежа

Проект, наречен SPICE, ще се опита да обедини различните мобилни инфраструктури, така че потребителите да не се замислят за стандарти и съвместимости. В инициативата са привлечени водещи европейски компании.

На първо време, разработчиците, ангажирани в проекта, ще създадат прототип на система, която обединява в една среда множеството различни мобилни платформи. В реализацията на идеята са привлечени водещи европейски оператори на безжични мрежи, както и компании от ИТ индустрията, предава TechNews.bg.

Крайната цел на SPICE (Service Platform for Innovative Communication Environment) е преобразуване на днешната излишно разнородна инфраструктура в лесно управляема и богата на услуги среда, като се запазят всички възможности на устройствата и мрежите.

Вече има и първи резултати от усилията на SPICE. Създаден е междинен вариант на прототип на системата, който осигурява ефективна връзка между различни платформи.

В допълнение е разработена и умна услуга за управление на потребителски профили и контекстна информация.

Ако идеята се реализира, на потребителите няма да се налага да се занимават с нюансите на различните услуги и приложения.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини