Видеокамери в страната слага МВР

Системи за видеонаблюдение ще бъдат изградени в много населени места в страната,

Това съобщи днес в Перник министърът на вътрешните работи Румен Петков. Те ще се финансират със средства от общинския бюджет и с ресурс на МВР.

Устройствата трябва да гарантират спазването на човешките права и да бъдат използвани ефективно за разкриване на престъпления.

Подобна система щяла да бъде изградена и в Дупница след инцидента с порнографски снимки, при който бе задържан 56-годишен мъж, правил порноснимки на млади момичета. По думите на министъра се касае за проблем, отнасящ се до организацията на живот и работа в домовете за сираци.

Министър Петков и кметът на Перник Росица Янакиева направиха първа копка на нова сграда на Първо РПУ в Перник и КАТ-Пътна полиция. Обектът е на стойност 4 400 000 лв. и се финансира от МВР. Първо РПУ обслужва 70 000 жители, разпределени в 26 квартала на Перник, Батановци и 14 села, съобщава пресцентърът на МВР.

През тази година с помощта на народните представители от Перник, областния управител и кмета на общината ще бъдат осигурени още 10 нови коли за нуждите на полицейските управления, едната от които с висока проходимост, и един противопожарен автомобил.

Министър Румен Петков подчерта, че сложността на работата в Перник се обуславя от близостта на региона до столицата, наличния контингент чужденци, особеността на границата, динамиката на пътното движение и криминогенния фактор като цяло. Това ни задължава, да бъдем особено загрижени към проблемите на нашите служители.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини