Оператор лимитира скоростта на iPhone 3G

Оказа се, че някои оператори ограничават скоростта на трафика в 3G мрежата си при употреба на iPhone. Поне такъв е случаят с френския оператор Orange - разбра се, че поне там не телефоните са виновни за ниската скорост: Orange са сложили "таван" на максималната скорост на трафика, така че той да не бъде над 384 Kbps. Orange са признали, че забавят мрежата, но са се оправдали, че го правят, "за да гарантират стабилността й". Напомняме, че в повечето страни с официална дистрибуция на iPhone 3G са достъпни планове за нелимитиран трафик на мобилен Интернет.

В началото на тази седмица пък Wired.com публикуваха резултати от изследването си сред 2600 потребители на iPhone 3G - и според него повечето потребители смятат, че проблемите с бавния трафик на данни са свързани повече с мрежите на операторите, отколкото с телефоните на Apple. Поне в Германия и Холандия максималната скорост на даунлоуд е била около 2000 Kbps. За момента официално становище от Apple за проблема с бавния 3G трафик на новия iPhone все още няма.

В САЩ пък "близки до AT&T източници" обявиха, че причините за бавната връзка на iPhone 3G са в фърмуера, и "колкото по-скоро потребителите преминат към iPhone OS v2.0.2, толкова по-добре". Твърденията звучат леко абсурдно, доколкото според оператора предишните версии на фърмуера не управлявали както трябва електропотреблението при комуникациите си, "заставяйки базовите станции да се свързват към телефоните с по-висока мощност от необходимото, което водело до изчерпване на енергийните им запаси - и пропаднали разговори, лош сигнал и слаб трафик, плюс други UMTS проблеми". Не можем обаче да не се запитаме - ако нещата наистина бяха така, нямаше ли и другите притежатели на 3G телефони да се оплакват от същото?
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини