Димитров: До края на юли трябва да бъде избрана новата КЗК

Тази седмица изтича крайният срок за номинация на нови членове на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), след като първата процедура претърпя провал. Това каза пред БНР депутатът от Гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров.

По думите му новата комисия трябва да бъде избрана до края на юли, за да може по-скоро да се задвижи и изборът на Комисията за финансов надзор.

Припомняме, че тогава имаше една единствена номинация за председател на КЗК, направена от ГЕРБ – тази на Росен Желязков, бивш главен секретар на МС при първия кабинет на Бойко Борисов. На 9 март Желязков оттегли кандидатурата си, затова процедурата нямаше как да бъде довършена.

"А тази се надявам да бъде по-добра с това, че дадохме по-дълъг срок за номинации и възможност неправителствени организации да номинират, а след това народни представители да внасят тези предложения, което се надяваме да увеличи конкуренцията, да има повече кандидатури, повече кандидати за едно място. Иска ми се в следващата КЗК да бъдат хора с репутация, които, заради своята репутация, няма да се замесват в скандални решения, няма да отстъпват от обществения интерес", каза още реформаторът.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини