КРИБ раздаде наградите ”Качество, Растеж, Иновации”

КРИБ връчи наградите си за “Качество, Растеж, Иновации от България“. В тези категории бяха отличени и победителите на Втория пролетен бал на работодателите.

Премиерът Бойко Борисов дойде на пролетния бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/. 

Той не пропусна да използва форума за политическа агитация и призова бизнеса да си припомни 1996 г. 

"Надявам се в тази зала да сте умни и да имате памет поне от 1996 г. досега. Румен Гечев фалира банките, направи пенсиите три лева и сега той е основният кандидат да ви управлява финансите в алтернативното правителство", предупреди Борисов. "Надявам се да имаме малко памет и да си го представите като финансов министър. Няма да може да ви вдигнем пак", коментира премиерът. 

Борисов припомни на присъстващите в залата и "ерата Орешарски", при която са похарчени за година и половина 3.6 млрд. лв. "живи пари обществен ресурс".

Борисов описа като нестабилна ситуацията както на Балканите, така и в света и затова обясни, че управляващите имат нужда от партньори, каквито вижда в лицето на КРИБ. 

Премиерът посочи, че "за съжаление" сред политиците ГЕРБ няма партньори, тъй като в политиката е изпълнено с популисти, безспорни лъжци, които предлагат неща, които бизнесът "прекрасно знае", че няма да как да се случат. 

Голямата награда на КРИБ в категорията "Качество" получи "Асарел Медет" АД. Министър-председателят Бойко Борисов връчи наградата на Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на дружеството. 

Голямата награда в категорията "Растеж" получи "Трейс Груп Холд" АД. Министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи наградата на Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите на дружеството. 

Компанията "Алкомет" АД зае второто място, а статуетката получи Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи "Минстрой Холдинг" АД. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи наградата на Николай Вълканов, председател на УС на фирмата.

Победителят в категория "Иновации" е "Каменица" АД, следвана от "Солвей соди" АД. Изпълнителният директор на„Софарма“ АД Огнян Донев връчи наградата на Антон Карлов, директор „Правни и корпоративни въпроси” на „Каменица“ АД и на Теодора Борисова, главен мениджър в "Солвей соди" АД.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини