Топ маратонци поемат днес по трасето на "Персенк ултра"

Днес в Асеновград ще започне най-големия ултрпамаратон у нас. В 18 ч. на стартовата линия на централния градски площад ще застанат 280 състезатели от цялата страната и от чужбина. Трасето тази година е променено и е с увеличена дължина - от 130 на 160 км. Състезателите ще поемат по изключително предизвикателното и красиво, но тежко трасе към местността Високата пещ, а оттам - към хижа "Гонда Вода" - хижа "Безово" - връх Червената стена - стария Римски мост - село Югово - хижа "Пашалийца" - село Павелско - село Малево - село Орехово - Каньона при Цирикова църква - Чудните мостове. По Стария римски път маратонците ще минат в близост до връх Голям Персенк, през местността Мизар Гидик и Стария римски път до хижа "Персенк". Следват Митницата - село Орехово - Бяла черква - връх Баба, на 150 км от трасето ще трябва да пресекат Лясковска река, след което ги очаква финала, отново Асеновград.

"Персенк ултра" е със шест точки за трудност на трасето и се явява като квалификация за световното първенство във Франция през 2017 г. Тази година събитието включва още "Орехово ултра" на 50 км и "Диво прасе ултра" на 110 км. Стартът ще бъде в Орехово на 20 август от 10 часа, там ще бъде и финалът на това състезание.

За участниците в маратона ще се грижат над 200 доброволци, които са разпределени на 13 подкрепителни пункта. Награждаването ще бъде на 21 август, неделя на площад "Акад.Николай Хайтов" от 14 ч.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини