АБВ ще оповестят кандидат за президент през септември

Кандидатът на АБВ за президент ще бъде оповестен между 10 и 20 септември, съобщи лидерът на партията Георги Първанов. Така АБВ се присъедини към растящата група на политическите сили, които ще обявят претендентите си за "Дондуков" 2 непосредствено преди старта на предизборната кампания през есента.

Начело на тази група е ГЕРБ, откъдето нееднократно заявиха, че ще обявят в началото на септември дълго скривания си кандидат. От Реформаторския блок се зарекоха още следващия вторник (30 август) да имат политическо решение за общата си кандидатура за вота. Предстои да се види дали ще изпълнят ангажимента си, пише в. "Сега".

Самият Първанов продължи с намеците, че човекът на АБВ най-вероятно ще бъде или той, или заместникът му в партията Ивайло Калфин.

"Ние обикаляме 20-25 години България, добре сме познати, на скенера сме във всяко отношение. Едва ли някой ще научи повече за нас в тези 2 месеца", отговори бившият президент на въпрос дали оставащите малко над два месеца са достатъчни за избирателите, за да опознаят претендентите за президентския пост.

Първанов се изказа пренебрежително за потенциалната кандидатура на столичния кмет Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, но спомена одобрително името на омбудсмана Мая Манолова, която била "силен кандидат, елиминиран силово, административно" от надпреварата.

"Не мисля, че би могла да влезе в представата на българина за един силен президент, но, разбира се, ГЕРБ са в правото си да пробват", коментира той.


 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини