2 °C

Остава ли поп Данчо почетен гражданин на Асеновград или не?

1301 са асеновградчани, потвърдили с подписите си искането за отнемане на почетното гражданство на архиерейския наместник отец Йордан Георгиев. Те настояват за това пред Общинския съвет, в чиито правомощия е подобно решение, поради "съзнателно разделение на вярващите в града с цел облагодетелстване, системно писане на доноси и фабрикуване на лъжи срещу неудобни за него xopa и заради доброволното му сътрудиичество с ДС".

Отец Йордан бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Асеповград" с Решение №1950 от 20.05.2015 г. на 59-ото редовно заседание на старейшините. След разисквания Постоянната комисия по образование и култура е представила проект за решение за отнемане на званието на архиерейския наместник. Освен членове и алинеи от ЗМСМА проекторешението се основава и на Наредба за символите и отличията на Община Асеновград, където е предвидено, че "на лица, осъдени за умишлени престъпления от общ характер с влязла в сила присъда, или петнящи с действията си доброто име на града, общината и държавата, почетното звание може да се отнеме с решение на Общинския съвет, взето с явно гласуване при обикновено мнозинство".

Какво ще реши местните народни избраници ще стане ясно на сесията на 31 август, сряда.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Va
  Vasil Vasilev
  6 0
  07:23, 27 авг 2016
  Решението на Общинския съвет ще даде ясен отговор на въпроса доколко, и кои общинските съветници са зависими от бившите структури на ДС и БКП. В последните дни забелязах зачестили посещения на поп Данчо в емблематичната висока сграда в центъра на Асеновград, както и на други места, свързани с тези структури.
 • 2
  Ив
  Иван Иванов
  9 0
  08:20, 27 авг 2016
  Поп Данчо е олицетворение на поведение, което е в разрез с православието. Лошото е, че той има подкрепата на митрополит Николай, чието поведение е почти същото. И как няма да е така след като отчето се е превърнало в личен ибрик на митрополита. Неслучайно от известно време той е известен като свещеноиконом ибрикчи Йордан. Не един и двама са станали жертва на доносите му преди 10 ноември 1989 година, доноси на агент Ганчо, име, дадено му от тогавашната Държавна сигурност. След тази дата поп Данчо се превърна в най-успешния туроператор не само в Асеновград, но и в пловдивска област. Той беше повече известен именно с тази си дейност, отколкото с църковната. Тази година ''неуморният'' отец се прочу и с друго. Един от най-обичаните и уважавани свещеници в града - отец Тодор - стана негова жертва в стремежа му, и то успешен, да намърда сина си в голям църковен храм, без нахалния тинейджър да има качествата затова. По тези, а и по други причини, тази личност няма право да носи званието ''Почетен гражданин на Асеновград'', още повече, че той я получи с предложение на един общински съветник, а не с всеобщото одобрение на асеновградчани. От решението за отнемане на това звание ще стане ясно дали нашите общински съветници са хора с морал и чест, или са подвластни на комунистическите структури отпреди 10 ноември 1989 година.
 • 3
  Ki
  kiril iliev
  0 -1
  00:11, 30 авг 2016
  Уважаеми Жители на Асеновград ,на всички трябва да стане ясно че зад плана да се отнеме почетното звание почетен гражданин на Асеновград на Отец Йордан стои най големия родоотстъпник и предател на Асеновград председателя на Общинския Съвет Светозар Шуманов.Този човек ако може така да се нарече по времето когато беше кмет на Асеновград позволи в Балканския ЕРУСАЛИМ така наречения скъп наш град Асеновград символ на духовността да бъде изградена най - голямата джамия без това да е необходимо на мюсюлманската общност а за да си осигори подкрепа за задоволяване на личните интереси.За пореден път тази персона се осмили да застане против божията воля и да внесе разкол и раздори в църквата.Но господ не остава никому длъжен и всекиму награждава според делата и ако бог реши да има наследник ще трябва да му направи сюнет за да угоди на сватанака си Аледжик.Що се отнася до всички еноряши незабавно идете в храма и се покайте и искайте прашка от господ ,защото вие застанахте срещу волята божия да отстрани от този храм прегрешилия свещеник Тодор.В храма се ходи не заради този или онзи свещеник а заради господ бог .Не бъдете лицемерни и се покайте.

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини