Публично обсъждане за 10 млн. лв. общински кредит на 29 септември

Общинската управа кани местната общност, обществени организации и юридически лица да участват в публично обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг за финансиране на проекта за рехабилитация на ВиК мрежата с ново изграждане на ПОСВ за Асеновград.
10-те милиона са нужни за осигуряване на посоченото като условие общинско съфинансиране за реализиране на проекта. Дългът ще бъде поет с договори за общински заеми - дългосрочен инвестиционен банков кредит. Начинът на обезпечаване ще е залог срещу текущи и бъдещи вземания на бюджетни средства.

Общите инвестиционните разходи за "Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с изграждане на ПСОВ за Асеновград, България" възлизат на 88 851 090 лв. без ДДС и 17 480 998 лв. невъзстановим ДДС начислен върху допустими разходи. Изброените суми са инвестиции и подмени без надбавки. Съгласно указанията на комисията и закона за ДДС, данък добавена стойност е възстановим и сътоветно недопустим за финансиране.

Публичното обсъждане ще се проведе на 29 септември от 16.30 ч. в зала 601 в Община Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дл
    длъжник
    0 0
    16:31, 21 сеп 2016
    плащаме дълговете на държавата, после дълговете на общината, а нашите дългове кой ще ги плаща, може ли някой да ни ги плати, както ние плащаме общинските. общината когато ми плати дълга към банката, тогава ще се съглася тя да поеме дълг, който после аз да плащам

Още новини

Последни новини