Лекарите от "Св. Мина" заплашват с протест заради неплатени заплати

Лекарите и останалият медицински персонал в най-старата общинска болница в Пловдив – "Св. Мина" заплашват с ефективни стачни действия, съобщи БиТиВи.

Причината за това е, че от близо четири месеца лекарите не са получавали в пълен размер заплатите си. Най-голямото им притеснение е каква ще е съдбата на болницата, която е затънала в дългове. Задълженията на здравното заведение към момента възлизат на 2.3 млн. лв.

"Срамно и обидно е, не само че не ни се изплащат заплатите при полагания труд от нас. Аз лично съм обиден на кмета и заместниците му, който по няколко пъти на ден минават пред болницата, но нито един от тях не дойде да поговори с медицинския персонал. Убедени сме, че ако ние не се борим, няма да имаме никакъв резултат и приблизително около Нова година ще се окажем вън от тази сграда и Пловдив ще бъде лишен от една болница", коментира д-р Цветан Деведжиев, който от 36 години работи като кардиолог, а сега е началник на отделението по кардиология в болницата "Св. Мина".

Управителят на болницата Галина Караоланова тази сутрин е извикана спешно в Министерството на здравеопазването, за да се уточни по какъв начин болницата ще получава лекарства.
А от Община Пловдив съобщиха, че ще се борят да спасят болницата, въпреки че засега няма как да се отпуснат пари за нея.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини